Privé cursus

Beleggen
Uw eigen tempo
Uw eigen omgeving
privecursusbeleggen_icoon

Misschien heeft u al wel eens aandelen gekocht, of heeft u zich al eens in de mogelijkheden verdiept. Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta zijn dan voor u geen onbekende begrippen.

Misschien heeft u al wel eens aandelen gekocht, of heeft u zich al eens in de mogelijkheden verdiept. Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta zijn dan voor u geen onbekende begrippen.

Persoonlijke doelstellingen

Wat wij u bieden

De privé cursus beleggen is een beleggingscursus, afgestemd op uw kennis van beleggen en uw persoonlijke doelstellingen hoe u met uw kapitaal om wilt gaan. Beleggen wordt steeds complexer, maar het wordt ook steeds interessanter. Reden te meer om uw kennis te vergroten. In één of meerdere dagdelen leert u in uw eigen vertrouwde omgeving de fijne kneepjes van het beleggen, zodat u zelfstandig uw vermogen kunt beheren. U bepaalt zelf het tempo. Uw persoonlijke doelstellingen staan voorop.

U heeft na het volgen van de cursus de kennis in huis om zelf de juiste stappen te ondernemen om uw vermogen te beheren en rendement te halen. Het beleggen heeft geen geheimen meer voor u en u bent een serieuze gesprekspartner voor banken en andere financiële instellingen. Ze maken u niets meer wijs over wat het beste is voor uw geld!

Na het volgen van de privé beleggingscursus kunt u minimaal:
  • zelfstandig financiële pagina’s lezen en doorgronden;
  • via internet zelfstandig beleggen bij een bank naar keuze;
  • financiële doelstellingen formuleren;
  • de werking van internationale financiële markten en de onderlinge verbanden tussen de landen begrijpen;
  • zelfstandig uw vermogen beheren en aansturen. U bent niet meer afhankelijk van de pensioenfondsen of derden;
  • begrijpen waarom koersen omlaag of omhoog kunnen gaan;
  • leren verdienen aan dalende beurzen;
  • begrijpen waarom de massa meestal de verkeerde kant op rent en leren herkennen wanneer dit gaande is;
  • doorgronden dat beleggen met opties niet gevaarlijk hoeven te zijn, maar dat u ze juist defensief kunt inzetten en u er uw portefeuille mee kunt beschermen.
De Inhoud
Van de privé beleggingscursus
privecursusbeleggen_icoon2

Instapniveau

Uw kennis van beleggen bepaalt het instapniveau van de cursus. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een aandeel en een obligatie? Wat de MidKap Index is? Wat het verschil is tussen een bestens- en een gelimiteerde order? Weet u de antwoorden op deze vragen niet en heeft u nog nooit, of in het verleden af en toe belegd? Dan beginnen we de cursus met de basisprincipes.

Ervaren belegger?

Heeft u al meer dan vijf jaar (positief en negatief) ervaring met beleggen, maar wilt u op specifieke punten uw kennis opfrissen? Dan nemen we als u het contactformulier invult contact met u op. Om met u af te stemmen wat uw beleggingskennis is en waar we in de cursus aandacht aan zullen besteden.

Privé cursus

De beleggingscursus is een privé cursus. Natuurlijk kunt u de cursus samen volgen met uw partner, collega’s, beleggingsclub of een relatie. Twee horen meer dan één en het kan helpen als u daarna samen reflecteert op de indrukken van de cursus. Deze beleggingscursus is uitdrukkelijk geen groepscursus. Wij richten ons op 100% kwaliteit en aandacht en we praten graag over beleggen met mensen die echt interesse hebben en er serieus tijd in willen investeren alvorens te gaan beleggen. In een grotere groep is dat niet mogelijk, vanwege de verschillende belangen, kennisniveaus  en doelen. Vandaar dat het maximaal aantal deelnemers per avond of dag vier personen is.

Locatie:

U bepaalt zelf waar u de beleggingscursus volgt. De cursus kan in het gehele land aan huis gegeven worden. Ook is het mogelijk de cursus op ons kantoor in Stokkum/Doetinchem of op onze externe locatie bij De Droom in Elst te volgen. We werken ook veel vanuit locaties in Zwolle, Andelst, of Duiven, maar heeft u een voorkeur voor een andere, voor u centrale locatie, dan kan dat ook. Het voordeel van het volgen van de cursus bij ons op kantoor is dat wij de beurs live kunnen volgen.

Nieuw

Vanaf het april 2018 zullen wij eens per maand een beurscafe avond gaan organiseren met diverse gastsprekers en thema's. Eerste beurscafe zal plaats vinden in Zwolle, datum wordt gepland afhankelijk van interesse.

Vanaf februari 2018 zullen wij ook twee daagse trainingen gaan verzorgen voor groepen van maximaal 6-8 personen. De tweedaagse training zal plaats gaan vinden in Bergen aan Zee.  Prijs en data op aanvraag. Tussen de cursus door zal er de mogelijkheid zijn om met een personal trainer een bootcamp te volgen op het strand. Veel leren betekent ook lichamelijk fit en fris zijn het gehele weekend.

Vrijblijvend kennis maken

De beleggingscursus is persoonlijk en op maat. Daarom is een vrijblijvend kennismakingsgesprek vooraf een aanrader. Er moet een wederzijds vertrouwen zijn en het moet goed voelen voordat u met ons over uw financiële situatie wilt spreken. Vanzelfsprekend gaan wij discreet om met onderwerpen betreffende uw specifieke financiële situatie. Uw persoonlijke doelstellingen en uw kennis van beleggen bepalen de inhoud van de cursus. U bepaalt zelf het tempo!

De cursusduur

Aantal dagdelen: Wat veel mensen doen is in een periode van drie maanden, afhankelijk van het instapniveau, één tot drie dagdelen volgen (met tussendoor periodes om de geleerde stof verder uit te diepen en eventueel “droog” te oefenen) en daarna ieder jaar een opfris/onderhoudsafspraak maken.

De data

Planning van data in overleg en kan zeven dagen per week, zowel overdag als ‘s avonds.

Kosten

De kosten van de Privécursus zijn afhankelijk van het aantal dagdelen dat u de curus volgt en uiteraard uw specifieke wensen. Daarom willen we graag vooraf met u contact hebben, zodat we de cursus op maat aan kunnen bieden en we u een passende prijs kunnen geven.

Indien op kantoor in Stokkum inclusief koffie/drankjes/lunch. Diverse vakbladen en naslagwerken zijn hier beschikbaar. Op kantoor is de beurs bovendien live op diverse schermen te volgen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over de cursus en de kosten, of wilt u een vrijblijvend gesprek?
Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Vul het in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Groepstraining

Volgt u liever eerst de training neem dan ook even contact op voor het afstemmen van uw wensen en verwachtingenl? Ook geven wij les aan groepen collega's en beleggingsstudie clubs. Geef dit dan aan op het contactformulier, wij nemen dan omgaand contact met u op.

Reacties cursisten

Wat ik nu weet over het beleggen in goud & zilver. Is daadwerkelijk ook GOUD waard! Dank je wel!

Agnes

Ik had geen idee hoe deze wereld in elkaar zat, nu besef ik dat ik de touwtjes in eigen handen moet houden.

Mark

Na diverse cursusdagen ben ik ipv externen mijn eigen vermogen gaan beheren. En met succes!

Olivier
Meer weten?

Neem contact op